Deadline för färdig trappa sket sig

Skit också, jag avskyr att inte bli KLAR med det jag planerat. Bygghelgen gick så fint, drog igång fredags kväll och allt föll på plats. Lördagen likaså, men idag har det mesta gått åt pipsvängen. Nu har jag kört fast också, måste tänka lite.

Har ett problem med nivåskillnad mellan två socklar som ska mötas vid ett hörn. Det är nivåskillnad på golvet och på lådan så socklarna får olika höjd i hörnet. Det bästa hade varit att ha hyvlat ner listerna, men hur tusan. Jag har inget sätt att låsa fast en så lång sockel och att klara att hyvla ner den 5mm jämnt o fint hela vägen med elhyveln tror jag inte att jag är kapabel till. Hade behövt en bra arbetsbänk med två skruvstäd att dra fast sockeln i först o främst (jag måste bygga om mitt garage och göra en riktig arbetsbänk, när jag kapar långa lister får jag lyfta ner kapsågen på golvet och låta listen sticka ut i carporten osv. Superergonomiskt).

Sedan försökte jag snedkapa en list som ska möta källartrappans lutning och mätte tydligen fel och har slut på nya lister. Dessutom såg jag att även om jag hade mätt rätt så ser det apkonstigt ut att sluta listen just där. Å andra sidan ser det lika konstigt ut att fortsätta listen upp på trappans överdel. Här vettedetgudarna hur jag ska få till det snyggt.

2 Responses to Deadline för färdig trappa sket sig

  1. A says:

    Lite bilder underlättar om du vill ha ideer om lösningar… Utifrån det som står ovanför blir tipset ”stora latexsprutan” alt ”ställ en blomkruka framför så syns det inte.

    • haha lät bli bild med vilje, för då ser folk var jag kört fast och då kommer alla titta exakt hur jag gjort sedan när de besöker huset 😛 …. nu kan jag hinta lite, men ändå se om jag kan dölja området 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: