Kvällsfunderingar

Kör på några timmars bygge ikväll också och imorgon kväll med. Haft lite strul ikväll och har fått improvisera i omgångar, men det har ändå gått bra! Hela området vid källartrappen blir faktiskt riktigt bra för att komma från någon som ALDRIG hållt i en hammare innan husköpet. Imorgon kväll kommer före-/efterbilder, men jag är riktigt överlycklig, från att ha suttit i timmar och stirrat på trappdelen och inte begripit hur jag skulle göra.

Jag har två detaljer kvar. Det ena är att jag skulle vilja rama in laminatgolvet med något. Källartrappans första steg börjar precis under laminatgolvet, så jag har en golvkant på 6-7 mm där. Sådana där metallnivålister är bannlysta i mitt hem och jag vill egentligen inte ha en nivålist på flera centimeter, utan skulle bara vilja ha något minimalistiskt, typ en L-list fast riktigt tunn så den hade kunnat dölja golvets kant och gå in några milimeter in på själva golvet. Nåja, jag har betsat golvkanten så man ser den inte, men med tanke på barn o annat så skulle det nästan vara bra med en vit, tunn list för att rama in golvet och första trappsteget. I och med att både golv och trappa är mörka så kan det lätt bli en olycka annars.

Den andra detaljen som nästan är mer lurig är att jag har en glipa mellan furutrappan och den kaklade väggen. På bredaste stället är det 1cm glipa. Jag avskyr glipor. Köra med latexfog är ett alternativ, men då måste jag först pressa ner typ kartong eller papper eller något för att inte fogen ska åka rätt ner i källaren. Dessutom kommer det gå åt tubvis med fog. Kan man göra något annat kul? Funderar på sådan gummilist som man har för o täta dörrar o fönster, kanske limma fast en sådan först och sedan foga ovanpå. *klurar*

Trappstegen hinner jag slutbetsa ikväll, sedan återstår miljarder med lager klarlack imorgon kväll.

2 Responses to Kvällsfunderingar

 1. A says:

  http://www.cowab.se/lager/avsparrning/markeringstejp/2405137-2188398.wf
  Då syns kanten. Garanterat. 😉
  Skämt åsido, det finns ju allsköns varianter av mattor och markeringar för trappor. Typ:
  http://www.perssonskogs.se/default.asp?module=gallery&GalleryID=6
  http://www.styleroom.se/album/20326
  Googla lite så hittar du säkert något som kan ge inspiration.

  Går det inte att sätta en list som täcker glipan? Låter som ett nedra meck att få till det snyggt med tätningslister, kartong och latexfog…

  • ska komma på någon lösning, det är inte den typen av problem.. golvet slutar runtom första trappsteget, lite svårt o förklara.. det primära är att jag inte vill att mina inte så raka sågningar av laminatgolvet ska synas. Provade o betsa dem nu så kanske det inte lyser lika skarpt som ljust trä iaf… man ser alltså kanterna på golvet med första trappsteget precis under.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: