Trädgårdsdag och vårstädning!

Började dagen med att löpträna lite över 2 mil, sedan var ribban lagd för resten av dagen. Det tar ett tag att komma igång igen efter träningen och börja köra, men en powernap ute i bara kalsonger o sololja gjorde susen, ha ha … fantastiskt väder! Insåg att jag ville göra ett ryck i trädgården idag istället för att renovera vidare. Gräsmattan börjar ta fart på sina ställen (det kommer att gå fort nu).

Samlade ihop några högar av parksliden som jag tände eld på. Så surt. Löven/bladen från parksliden är typ tre gånger större än ekblad, så eklöven på baksidan av kåken var snustorra medan parkslidens löv var dyngsura. Å andra sidan kan löven få ligga på kompost, de multnar trots allt. Däremot gör inte parkslidens stammar det vilket jag hade hoppats på. Eller de gör det, men det är en flerårig process. Eldade nog i två timmar och ändå har jag massor kvar. Däremot parksliden som legat på komposthögen (och vägrat multna) gick det bättre att få fyr på, den har ändå legat där i två års tid. Behöver elda en gång till, men nu fick jag fram komposthögen iaf.

Tog fram torkställningen som behövde lagas och fixade den.

Krattade hela tomten (>900 kvm gräsmatta) och rensade ur rabatter från grannarnas jävla eklöv.

Gick loss med järnsulfat ikväll igen, nu var det lätt att se vilka mossfläckar jag missade att bespruta igår. Knallade runt tomten varv på varv på varv med den där trycksprutan, puuuh.

Fortsatte rensa och städa, bild kommer på skräphögen men OJ vad förra ägaren lämnade massa skiiiiiiiiiiit kvar. Jag har inte insett det, har inte sett skogen för alla träden…

Sågade upp massa lösvirke som jag kan elda upp.

I år kommer jag ha det hittills fräschaste och mest upprensade boendet sedan jag flyttade in för 2,5 år sedan.

P1020182

Annonser

6 Responses to Trädgårdsdag och vårstädning!

  1. A says:

    Men hallå… Vi har ju pratat om det här och jag trodde vi var ö.v.e.r.e.n.s… Inte skriva om powernaps i kallingar och sololja och lägga ut en bild på en KROKUS! Besvikelsen är monumental. Okej? Okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: