Fasad, fasad på väggen där.

Hmm, huset mitt är ju tillbyggt i 3-4 omgångar. Den nyare tillbyggnaden såg inte riktigt lika ut som den äldsta delen, byggnadsmässigt. Jag tänkte inte så mycket på det då jag blottade väggarna innifrån, men nu har jag börjat fundera. Vänta nu, hur har fd ägaren byggt den äldsta delen? Är skivmaterialet jag såg på insidan (utanför isoleringen) detsamma som skivmaterialet som panelen sitter mot på utsidan? Eller är det två skivor och felaktigt byggt? Det är bara som precis allt annat med detta hus till o förbereda sig på att det inte ”bara” blir till att byta panel. Jag kommer att hitta överraskningar.

Färgvalet har jag ännu inte tvivlat på mitt val av S4500N, jag har några dagar kvar på mig att vela. Så här ser det ut, beroende på ljus så varierar blånaden.

fasadcolor

 

 

 

 

 

 

Antingen blir alla övriga snickerier vita, men som sagt så överväger jag att låta fönsterkarmarna blir färgsatta i rött. Ett grått hus i ett tätare villaområde gör att man får färger från de andra husen som kontrast. Här blir det ett grått hus mot en mörk skog. Jag inbillar mig att den lilla röda färgsättningen kan piffa till det. Eljest så blir det stugkänsla igen, men då är det åtminstone inte så mycket att måla om.

fasadwindow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: