Om mig

Jag är en 33-årig norrlänning på vift i landet, boendes på västkusten sedan 2008. Jag är sambo med en halvgalen katt som heter Sune och som har en egen facebooksida 😉

Till vardags arbetar jag inom försvarsindustrin som supportchef på en IT-enhet och min fritid präglas främst av träning/kost/hälsa, teknik, friluftsliv, träffa människor nya som gamla bekanta, film/böcker/musik, resor, utflykter och vardagsäventyr. Jag skriver på två egna böcker mest för skojs skull. Jag har även ett just nu latent projekt med att ta flygcertifikat. Styrketräning är det som ligger mig närmast om hjärtat och jag har som ambition att fullända 30/40-årskrisen genom att tävla inom Fitness Five 2012.

Jag har bott i hyreslägenheter runt om i landet sedan 1996. Längtan efter hus och eget boende har eskalerat rejält sedan 2-3 år tillbaka. Dels råkade jag räkna ut att jag genom åren betalat 1,3 miljoner kr i hyror och för det fått en kyl/frys utbytt en gång + gräsklippning/snöskottning och uppvärmning. Jag har alltid levt med befintlig inredning på golv, väggar, kök mm.

De senaste åren har jag dels suktat efter ett boende att sätta min egen prägel på, dels suktat efter att kunna spela musik eller se film utan att ta direkt hänsyn till grannar. En egen grillplats och trädgård o kunna sola/bada i. Gästrum då släkt/vänner bor långväga bort. Slippa få boendet rökfyllt av grannen unders kedjerökande och slippa höra grannen ovanför plumsa torpeder i toaletten. Jag ville ha hus NU.

Sett till betyg hade jag mediokert i träslöjd och jag har aldrig själv gjort något i hus/hem. Jag har inte heller umgåtts med någon nära som har pysslat hemma. När jag köpte huset hade jag inte en susning om något kring hus! Sakta men säkert så växer dock kunskapen i takt med att jag tar mig nya utmaningar….

8 Responses to Om mig

 1. Eva says:

  Jag är riktigt avis…. själv har vi byggt nytt, köpt bättre beg och äger dessutom ett hus på Skånska sydkusten där fukt och jordlukt verkligen satt prägel på huset…. Däremot så har vi nu slitit ut den gamla ruskpricken – heltäckningsmattan och vips försvann 70% av fukt och mögelodör.

  Ett antal åtgärder återstår och en del är att dränera runt huset… tur att det är sandjord – lätt att flytta och skyffla runt.

 2. Mia says:

  Många ger sig in i husprojekt,,,,och på vägen händer både det ena o det andra. Många tröttnar halvvägs eller ger upp….eller lägger ner planerna och byter riktning. Been there done that. Jag är dock helt övertygad om att du är rätt man på rätt plats! Du besitter de egenskaper som underlättar galet mycket när man är mitt uppe i det du är just nu och också står inför.

  Ha bara starka skäl till vad du gör. Med tillräckligt starka passionerade anledningar till vad du arbetar med skapas motivationen automatiskt och du känner dig upprymd och glad över vad du åstadkommer hela tiden. Om du inte känner glädje över ditt arbete kommer dina ansträngningar kräva mycket mer disciplin & energi. Entusiasm är den bästa drivkraften framåt vettu!

  Ett råd på vägen från fröken:

  Rom byggdes inte på en dag=)

 3. Lisa says:

  Är bara tvungen att skicka lite pepp och säga att jag är extremt imponerad av din kämparglöd!!! Man kan väl säga som så att du iNTE är av det slaget som ger upp!! Det kommer bli sååååå bra när det blir färdigt. *pepp pepp*

  //Lisa

 4. Heurlin says:

  Började läsa det du skrivit vid tre tiden idag och nu 01.30 har jag streckläst allt du skrivit förutom den 10 min pausen för kokande av nudlar och kisspaus. Grymt bra jobb du gjort! Sjukt imponerad över orken och tiden du lagt ner på det hela. Menar 100 timmar veckor är inte roliga oavsett.

  Är själv på väg att köpa ett riktigt renoverings objekt där allt behöver fixas från dränering till byte av tak och blåsa ut allt invändigt och efter att ha läst din blogg är jag mer beslutsam än någonsin att göra det. Återstår att se över den ekonomiska biten bara då kostar ju en hel del pengar att göra sånt men om du lyckas med det där för ca 140.000:- så borde man ju kunna hamna på något liknande, förutom att huset jag kikat på behöver dräneras ganska omgående då det luktar funky i källaren och ev bytas tak ganska omgående också.

  Återigen, grymt jobbat!

  • Oj, haha, vilken fantastisk kommentar! Sådant här både peppar och värmer, samtidigt som jag blir orolig om fler får för sig att göra samma sak! Jo, jag har renoverat billigt, men då har jag ändå ”lyxat” till det med massa dimbara LED-downlights, värmegolv i farstun, snyggt klinker, svarta vitvaror o lite sådant. Samtidigt har jag snålat på andra områden, sett till att få bra priser på byggmaterial och verkligen gjort rubbet själv. En offert från en fackman gick på 130000 kr bara den! Jag gjorde det själv för en materialkostnad på under 10000 kr. Det jag kan säga att orken har vacklat flera gånger och just nu är jag riktigt trött. Jag behöver komma i mål med köket nu och sedan måste jag återhämta mig själv och ekonomin. Så jag skulle säga att max 2 år är vad jag orkar psykiskt iaf. Efter 6 månader i totalkaos så började jag må sämre, men då har jag ju bott i skiten hela tiden också, vet inte om du planerar att göra det? Stort lycka till iaf och blogga gärna om projektet, inte minst för din egen del! Det är svinroligt att gå tillbaka 4-5 mån och se hur det såg ut bara då…”just fan då höll jag på med den där skiten” 🙂

 5. Annki says:

  Hej du glade…
  inspireras av din sida! Ska själv riva blindbotten i inköpt stuga med risig källare. Söker på nätet efter vettig skydds/andningsmask. Djungel. Har du tips? Inköps var?

  • Kul o höra! Jag köpte en rätt så enkel mask på Jula, det viktiga är bara att du har partikelfilter. Köp inte sådana där engångsmasker som bara är en tygbit, då kan du likagärna ta en halsduk… utan köp en mask med ett eller två filter på bara så slipper du få ner massa skit i lungorna. En sådan halvmask kostar en hundring o du kan byta filter i framtiden. Jag rekommenderar också att köpa en saneringsdräkt som du hoppar i, så kan du bara slänga den sen.. en sådan engångsoveralll kostar 30 kr typ, men då slipper du få massa skit i kläderna som du bär runt på sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: